Monumentale bomenrondleiding Heidepark-Vredelust

Datum: donderdag 15 mei
Tijd: 19.00-20.00 uur
Datum: zondag 18 mei
Tijd: 10.00 – 12.00 uur
Start: Parkeerplaats bij de rugbyvelden aan de Pompstationweg

 

Donderdagavond 15 mei en zondagochtend 18 mei organiseert Stichting Stadsbomen een rondwandeling door dit bijzondere tweelinglandgoed in Engelse landschapsstijl.

Dit unieke bos maakt onderdeel uit van het te ontwikkelen Stadsbos. Dat is een nieuw onderdeel van de portefeuille van de nieuwe wethouder van Groen links. Via archiefonderzoek, veldonderzoek en vele gegeven rondleidingen, kennen we deze landgoederen goed. Afgelopen jaar hebben we zienswijzen ingediend. Daarmee hebben we de monumentale beuken om een nu prominent aanwezige waterberging, de unieke rode beuken aan de Bredaseweg en de monumentale bomen om het huis kunnen laten ontzien.

We bekijken de monumentale, mogelijk bloeiende acacialanen die voor een unieke omzoming van het gebied zorgen. Ook zien we indrukwekkende lanen van monumentale eiken en rode beuken. We informeren over archiefonderzoek. Nog een raadsel is wie de tuinarchitect is geweest. Naast bosbomen passeren we ook tuinen met monumentale bomen. En zien we een voormalig zomerverblijf en plekken waar zomerverblijven hebben gestaan. De rondleiding zal ongeveer 2 uur duren en is gratis.

Foto: Villa Heidepark