Rondleiding monumentale bomen De Utrecht

Datum zondag 8 februari
Tijd 10.00 - 12.00 uur
Vertrek per auto om 9.45 uur vanaf het Burgemeester van de Mortelplein bij de Plusmarkt.
Plaats van samenkomst: in buitengebied Esbeek, Prins Hendriklaan, rechts van de provinciale weg. Rijd die een paar honderd meter in, en parkeer rechts, vlak voor de eerste bocht.


We zijn blij met de deelname van een kenner van het gebied gastrondleider Pieter Kies, groenontwerper en hier vlakbij opgegroeid. We gaan een bijzondere en weinig bekende verzameling naaldbomen en coniferen van monumentale afmeting bekijken. We wandelen door het unieke Arnoldpark vlakbij de voormalige brandtoren van landgoed De Utrecht. Dit park is eind dertiger jaren van de vorige eeuw ontworpen. We wijzen op enkele stijlkenmerken. We lopen langs een unieke laan van zeldzame, grote naaldbomen. Ook bekijken we een fraaie verzameling van vele soorten naaldbomen en coniferen, geplant ter ere van het 75-jarig bestaan van het landgoed.

Van te voren aanmelden stellen we op prijs. Degenen die per auto mee willen rijden of die plaats voor meerijders hebben in de auto kunnen zich opgeven via www.stadsbomentilburg.nl of 013 5 361 690.
Na afloop drinken we met wie dat wil nog iets in een plaatselijk café.

Foto detail parasolden (Sciadopitys verticillata), zeldzaam.