Unieke Iepenfietstocht

Datum: dinsdagavond 28 juli
Tijd: 19.00 – 20.45 uur
Startpunt: NS plein hoek Burgemeester Brokxlaan

Dinsdagavond 28 juli organiseert Stichting Stadsbomen een unieke iepenfietstocht. Bij het startpunt NS plein hoek Burgemeester Brokxlaan staan drie volwassen, dikke iepen die een fraaie drie-eenheid vormen. Op verzoek van SST worden ze sinds dit voorjaar, voortaan elk jaar inge-ent tegen iepziekte.

Zeer waarschijnlijk komen we dode en aangetaste iepen tegen. We vertellen over de maatregelen als rooien op korte termijn die de gemeente in geval van iepziekte dient te nemen.

Iepen zijn prima stadsbomen. We gaan zo’n negen verschillende soorten iepen zien. De tocht voert langs de oudste iep aan het Wilhelminapark. We zien een van de laatste, makkelijk herkenbare Tilburgse Monumentaal-iepen, vroeger waren er hier veel meer van aanwezig. We zien bontbladige iepen die vaak bovenin weer met groen blad uitschieten. Tegenwoordig worden ook meer iepziekteresistente rassen geplant. Ook die gaan we zien.

Aanmelden wordt op prijs gesteld maar is niet verplicht. U kunt zich aanmelden door een mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. onder vermelding van 'Iepenfietstocht'. Maar u kunt zich ook telefonisch aanmelden op nummer 06-1033 1875 (begin van de avond). Deelname is gratis.

Foto: Iepen in bloei bij de Koepelhal in de Spoorzone. Zie ook de volgende link: bloeiende-bomen-en-struiken-in-maart/iep