Actie stadhuis - Stoepkrijt actie tegen uitbreiding SK1

Vrijdag 28 augustus van 10:00 tot 15.00 uur zal rond het gemeentehuis van Tilburg een manifestatie plaats vinden. Door middel van bouwhekken, linten, afwasbare krijtlijnen worden de contouren van de plannen van het gemeentebestuur door mensen van de Projectgroep Naoorlogs Erfgoed Tilburg, de Stichting Stadsbomen Tilburg, kunstenaars, architecten en Tilburgers ter plaatse uitgezet. 

De gevolgen van de plannen om het stadskantoor van een winkelkraag te voorzien worden zichtbaar gemaakt. Straten worden ernstig versmald, 42 bomen worden zinloos geveld. Ook een van de twee koninklijke platanen, die nog door de hoveniers van onze koning Willem II 170 jaar geleden geplant zouden zijn, moeten er aan geloven als de plannen onverhoopt doorgaan.

Maandag 7 september beslist de raadscommissie. Een laatste kans om te laten zien wat je er van vindt door morgen daar aanwezig te zijn: Stadhuisplein 130 Tilburg, laat je ter plekke informeren en laat je mening achter met stoepkrijt.

Ook kun je, als je dat nog niet gedaan hebt nog je handtekening zetten onder de petitie 'Geen winkels in Stadskantoor 1 Tilburg op www.petitie24.nl.