Bomenrondleiding Wilmabos e.o.

Datum: zondag 17 januari
Tijd: 10.30 – 12.15 uur
Gastrondleider: Arnold van Rijsewijk van RAVON (Reptielen, Amfibieen, Vissen Onderzoek Nederland)
Start: parkeerplaats hockeyvelden aan de Zwartvenseweg, honderd meter van de Bredaseweg
Kosten: geen

 

Het Wilmabos is voor ons een van de onbekendere bossen van Tilburg. Zo vragen we ons af hoe het bos aan de naam ‘Wilma’ en ‘Berkenrode’ komt. Afgelopen maand is er aan de rand van het bos een nieuwe poel, een stepping stone voor amfibieën aangelegd. We hebben de jaarringen van een daar gevelde Douglash geteld wat ons een idee geeft van de leeftijd van het bos. Ook staat er zover ons bekend de dikste grove den van Tilburg.
Het bos heeft de kenmerken van een voormalig landgoed. Zo zijn er restanten van een muur en een toegangshek met de naam ‘Berkenrode’ aan de Bredaseweg-zijde. En er is een fraaie monumentale laan. Die bestaat, dat vinden we apart, uit meerdere boomsoorten.

Het bos ligt ingeklemd tussen Zwartvenseweg, Bredaseweg, Burgemeester van Voorst tot Voorstweg.  We gaan ook ook de omgeving rondom het bos bekijken. Wie meer informatie over dit bos wil geven kan contact opnemen met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (rondleider Stichting Stadsbomen).

Foto: amfibieënpoel in aanleg in het Wilmabos.