2e Tilburgse boscafé in de Heyhoef

Datum: zondag 21 februari
Aanvang:: 15.00 uur
Plaats: Heyhoef, Kerkenbosplaats 1, 5043 RX Tilburg.

Op zondag 21 februari a.s. om 15.00 uur wordt het tweede Tilburgse bos café gehouden in de Heyhoef

Op 8 november 2015 was een eerste geslaagde bos café. Wethouder Mario Jacobs gaf de aftrap voor een serie van bos cafés waarmee de aannemer het publiek wil bereiken. Boomrooierij Weijtmans uit Udenhout, de aannemer die tot en met 2018 de bossen van de gemeente Tilburg beheert, stelde zich voor aan het publiek.

Sinds het vorige bos café heeft het publiek de bosbeheerder nog niet horen zagen in het bos. Aannemer en opdrachtgever hebben de tijd genomen om de zaken af te stemmen. Deze ‘winter’, nog voor het broedseizoen begint zal de aannemer enkele boswerken uitvoeren. De gebieden waarin gewerkt zal worden liggen verspreid over de gemeente. Deze werken worden gepresenteerd tijdens het boscafé en zijn ook te zien op www.tilburgsbos.nl. 

Tijdens het voorjaar en de zomer worden de boswerken voor winter 2016 – 2017 voorbereid. Inbreng van bewoners is welkom. Het is de gemeente en de aannemer er veel aan gelegen om dit jaar enkele participatieprojecten in het bosbeheer te kunnen beginnen. Projecten waarbij buurtbewoners (ouders en kinderen) actief deel kunnen nemen aan het bosbeheer van een naburig bosgebied. Dergelijke projecten leveren altijd een band op met het gebied en met de mensen waarmee samen iets aangepakt wordt. Ideeën van bewoners zijn welkom. Deze kunnen ingebracht worden bij het bos café en ook via het mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Foto: Een van de plekken waar deze winter nog gewerkt gaat worden is aan de rand van de Oude Warande, langs de parkeerplaats van de Universiteit. Daar zal gedund worden in combinatie met onderhoudssnoei. De dunning is gericht op het wegnemen van gevaar en op landschappelijke meerwaarde.