Unieke Paulownia-bomen-fietstocht door Tilburg

Datum: dinsdagavond 3 mei en maandagavond 9 mei (herhaling).
Tijd: 19.15 – 21.00 uur.
Start: op de parkeerplaats voor het voormalig Pauluslyceum (nu Rooi Pannen) aan de Wandelboslaan 1 tegenover de moskee.

De lievelingsboom van Anna Paulowna

In Parijs is Paulownia een straatboom. Hier is het een boom van parkjes of wordt ie solitair geplant. De zeer fraaie en opvallende lilablauwe bloei valt eind april - begin mei, vlak voor de bladontwikkeling. De bladeren zijn zeer groot. De boom is vernoemd naar Anna Paulowna, de vrouw van onze koning Willem II. Zij wordt daar mee geëerd. Het was haar lievelingsboom.

Fietsend Paulownia’s bekijken

Deze fietstocht voert ons langs plantplekken van deze zeldzame en unieke boom. We starten in het Zand bij eens de dikste geregistreerde Paulownia-boom van Nederland. Via Zorgvlied en ‘t centrum eindigen we op Korvel. Daar staan bij flats een fraaie repeterende beplanting met o.a. Paulownia’s.

Wat gaan we ontdekken?

Vragen waar we antwoord op gaan zoeken: Staan er wel Paulownia’s in de buurt van het Paleis van Willem II? Of in het vlakbij gelegen Anna Paulownia-hof? Waar staan de mooiste en oudste exemplaren? En welke zeldzame bomen staan er en passent vlakbij? Dat zijn o.a. bloeiende judasbomen en zakdoekjesbomen. We gaan kijken in de bloeitijd van deze fraaie Paulownia-boom. Nachtvorst kan van invloed zijn op zijn bloei.

Contact

Aanmelden wordt op prijs gesteld maar is niet verplicht. Aanmelden kan via onze contactpagina of door een mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. onder vermelding van 'Paulownia-bomen fietstocht’. U kunt zich ook aanmelden op 06-1033 1875 (begin van de avond). Deelname is gratis.

Foto: bloemen van de Paulownia.