Bomenrondleidingen om de watertoren

Datum: dinsdag- en woensdagavond 21 en 22 juni.
Tijd: 19.15 – 21.00 uur.
Start: Bij de watertoren.
Deelname is gratis.

We bezoeken het Kromhoutpark, Regenboogpark en Hagelkruisplein-park.

Stichting Stadsbomen neemt u graag mee door deze drie unieke parken. In het Kromhoutpark uit 1991 blijkt een verrassend groot aantal lindes van monumentale omvang te staan. Bijzonder is ook dat er meerdere soorten lindes blijken te staan zoals Tilburgs dikste Krim- of treurlindes. Voorheen vormden ze een onderdeel van de voormalige in 1913 opgeleverde Kromhoutkazerne. Ze zijn veelal in imposante rijen geplant. Zie ook de unieke rij dikke platanen tussen flats en vijver. Een deel van de lindes bloeit nu. Op warmere dagen produceren de lindebloempjes een aangename zoete geur, door het hele park en de wegen eromheen waarneembaar! Ook het aparte  parkontwerp en de geschiedenis van de voormalige kazerne komt aan bod.

Het Regenboogpark is in 2001 met behoud van de monumentale bomen aangelegd op het voormalige Regenboogterrein. We gaan ze bekijken alsook de  daar in de vorm van regenboogstralen aangeplante fraaie vaste planten.

Het Hagelkruisplein-parkje is in 1938 aangelegd door Leonard Springer. We lopen er langs om de mooiste bomen te bekijken zoals de unieke rode beuk.

Ook omliggende, interessante tuinen lopen we eventjes langs als de tijd het toelaat.

 

Foto links: zicht op de vijver in het Kromhoutpark
Foto rechts: bloeiwijze van de linde (voor meer info over de bloeiwijze zie hier: Hollandse linde)