4e Tilburgse boscafé bij Peerke Donders

Datum: donderdagavond 8 september
Tijd: 18.30 -21.00 uur
Plaats: Peerke Donders, Pater Dondersstraat 14, Tilburg

In de maand september gaat Weijtmans uit Udenhout de voorbereidingen treffen voor het bosbeheer van de komende herfst en winter. In een groot aantal gebieden zal in het komend ‘zaagseizoen’ gewerkt gaan worden. Het betreft de Zandleij, Noorderbos, Wandelbos, De Gaas, De Lighallen, Heidepark-Vredelust , Oude Warande, Drijflanen, Mussers, Vossenberg, Reeshof 1, Kanaalstrook en ’t Hol.

De voorbereidingen bestaan met name uit het markeren van de bomen die verwijderd gaan worden. Dit wordt ook wel blessen genoemd. Het selecteren van deze bomen moet met grote nauwkeurigheid gebeuren en is dus echt vakwerk. Bomen met een stip gaan weg. Elk bosgebied is bijzonder, sommige wel heel bijzonder en middels deze ingreep wordt het unieke karakter van het gebied voor de toekomst gezekerd.

Tijdens het komend boscafé zal Weijtmans de werkzaamheden voor komende herfst en winter toelichten. Het boscafé eindigt met een rondleiding door het Noorderbos. Iedereen die geïnteresseerd is in het beheer van de Tilburgse bossen is welkom.

Wilt u meelopen tijdens het merken van de bomen? Dan kan dat. Weijtmans nodigt belangstellenden uit om bij het blessen aanwezig te zijn. Wilt u mee blessen, meldt u zich dan vooraf per email aan bij de bosbeheerder: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . Het markeren van de bomen vindt plaats op 8, 9, 14 en 15 september 2016. Op de website www.tilburgsbos.nl kunt u vinden in welke gebieden de bomen gemerkt gaan worden.

Foto: zicht op de tuin bij het Peerke Donderspaviljoen