Bomen- en onkruidwandeling vanuit de Naturentuin in Goirle

Datum: zaterdag 6 mei
Tijd: 10.00 – 12.00 uur en 13.15-15.00 uur
Start: Nieuwkerk 2 Goirle (naast het klooster).
Kosten: € 3,- voor de bomenwandeling en € 5,- voor de wilde plantenrondleiding

 

Op zaterdag 6 mei zijn er twee natuurwandelingen georganiseerd door de Naturentuin. Om 10.00 uur start de Bomenwandeling, geleid door Joost Werkhoven van de Stichting Stadsbomen Tilburg. De wandeling duurt tot circa twaalf uur en kost € 3,-. Koffie en thee is inbegrepen en staat klaar om 9.45 uur. Opgave is niet nodig. Rond deze tijd zijn er bomen in alle kleuren groen door het jonge blad. Het landschap is zacht gekleurd en nog net transparant. Ook zijn aan vele bomen en struiken bloemen te zien. Joost neemt ons mee vanuit de Naturentuin door de lanen van landgoed Nieuwkerk die een typerende samenstelling hebben. Wanneer we er door een historische bril naar kijken gaat het landschap nog meer leven.

Foto een laan in landgoed Nieuwkerk
 

Om 13.15 uur zijn de wilde planten in de Naturentuin aan de beurt. Marion de Kort leidt een belevingswandeling over eetbare wilde planten. Zij is de auteur van het boek Eetbare wilde planten, leer koken met de natuur. Op deze tuinwandeling kijken we naar verschillende planten op een heel andere manier dan een tuinder gewend is. De eetbaarheid van zevenblad en brandnetel kennen we misschien al, maar je kunt ook heerlijke gerechten maken met vogelmuur en zelfs kweek …dat smaakt naar meer! Gelukkig is deze middag het boek ook in de Naturentuin te koop. De rondleiding kost € 5,- ten bate van de tuin, thee inbegrepen. Opgave is noodzakelijk in verband met de voorbereiding en kan via een bericht naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

Foto: teunisbloem, een eetbare wilde soort

De Naturentuin is een ecologische belevingstuin met een grote soortenrijkdom aan planten en dieren en is te vinden naast het klooster op Nieuwkerk 2 in Goirle. Meer informatie op www.naturentuingoirle.nl of 06-30587942