Bossafari fietstocht tijdens 5e Tilburgse boscafé

Datum: zondag 21 mei
Tijd fietstocht: 10.00 uur tot 13.00 uur
Tijd boscafé: 14.00 uur
Startplaats fietstocht: hoek Indigolaan-Lilahof
Plaats boscafé: grasveld nabij de speeltuin centraal in het Wandelbos
Deelname is gratis

Op zondag 21 mei organiseert Boomrooierij Weijtmans de 5e editie van het boscafé. Weijtmans is verantwoordelijk voor de uitvoering van het Tilburgs bosbeheer en organiseerd meerdere keren per jaar een boscafé waarin de werkzaamheden in de Tilburgse bossen worden toegelicht. Iedereen is welkom en er is ruimte om opmerkingen en vragen te stellen.

Deze keer staat de stamtafel in het Wandelbos. Het Wandelbos is een sieraad van de Tilburgse bossen. Tevens één van de bossen waar Boomrooierij Weijtmans veel werk heeft verricht. Ingrijpend werk, dat zorgvuldig en veilig is uitgevoerd. Alle waardevolle elementen van het Wandelbos hebben de ruimte gekregen voor verdere ontwikkeling. Wat zijn dan die bijzondere en waardevolle elementen? Kom kijken, luisteren en laat horen wat je ervan vindt. Het boscafé vindt plaats op het grasveld nabij de speeltuin centraal in het Wandelbos, bereikbaar via de Indigolaan of Reeshofdijk alleen per fiets of te voet.

Foto: werkzaamheden in bosgebied Witsie in de Reeshof.

Voorafgaand aan het boscafé geeft Weijtmans een bossafari per fiets. Deze start om 10.00 uur en duurt tot 13.00 uur. Het is erg de moeite waard om een aantal gebieden te bezoeken waar gewerkt is afgelopen winterseizoen. Met een wandeling kan niet alles getoond worden. Vandaar een fietstocht langs diverse bosgebieden. De fietstocht start op de hoek Indigolaan-Lilahof. Op dit punt eindigt ook de fietstocht. Neem zelf iets te eten en drinken mee.

Voor meer informatie kijk op: www.tilburgsbos.nl.