Unieke Muziekmarathon - trompetbomenfietstocht

   Datum: woensdag 21 juni.
   Tijd: 13.30 – 15.30 uur en 19.00-21.00 uur (herhaling).
   Startplaats: wordt bekend gemaakt na inschrijving
   Deelname is gratis

Met plezier organiseert Stichting Stadsbomen Tilburg samen met de Tilburgse Muziekmarathon twee unieke trompetbomen-fietstochten. De tocht voert langs drie bijzondere en dikste Tilburgse trompetbomen. U kent ze? Die blijken bij nader inzien naast de Concertzaal(?!), in het Leypark en op het Korvelplein te staan. De twee laatste zijn zo’n 90 jaar geleden geplant door Leonard Springer, succesvol ontwerper en bomenliefhebber. Met een beetje geluk staan de trompetbomen dan in bloei. De fraaie bloemen zijn trompetvormig (zie foto).

We hebben vorig jaar ons idee aangemeld bij de Muziekmarathon. Die is voor ons op zoek gegaan naar trompettisten. Zij zullen met ons meefietsen! En ter plekke een ode aan die fraaie bomen laten horen, bij relatief weinigen bekend. Ook spelen zij de melodie horend bij de Muziekmarathon.

Om in stijl te blijven maken we een aantal passende tussenstops. Zo nemen we een kijkje in de Muzentuin. We zien de unieke monumentale vleugelnoot op het Merodeplein. We kijken naar een van de vele essenlanen van monumentale omvang aan de Jan van Rijzewijkstraat.

Inschrijven is verplicht. U kunt daarvoor ons contactformulier gebruiken of een mail sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. , met vermelding van de keuze voor de middag- of avondfietstocht op 21 juni. Voor elke tocht is plaats voor 25 mensen. U kunt ook bellen naar 06 1033 1875 (tussen 18.00 en 20.00 uur). U krijgt dan per ommegaande de startplek te horen. 

Komen er meer inschrijvingen binnen dan organiseren we een extra fietstocht zonder trompettisten op maandagavond 26 juni om 19.00 uur.