Bomenrondleidingen om de watertoren

Datum: maandagavond 19 juni en dinsdagavond 27 juni.
Tijd: 19.15 – 21.00 uur.
Start: Naast de watertoren.
Deelname is gratis. Opgeven is niet nodig

We bezoeken, door de nieuwste info wordt het steeds interessanter, voor het vijfde jaar op rij het Kromhoutpark, Regenboogpark en Hagelkruisplein. Zo bloeien/geuren daar op dat moment een deel van de vele monumentale lindes. Een unieke ervaring!

Stichting Stadsbomen neemt u opnieuw graag mee door deze drie unieke parken. In het Kromhoutpark uit 1991 blijkt een verrassend groot aantal lindes van monumentale omvang te staan. (Zeer) bijzonder, wat weinigen beseffen, is ook dat er meerdere soorten monumentale lindes blijken te staan. Zoals Tilburgs dikste treurlindes. Voorheen vormden ze een onderdeel van de voormalige in 1913 opgeleverde Kromhoutkazerne. Ze zijn in imposante rijen geplant. Zie ook de unieke rij dikke platanen tussen flats en vijver. Een deel van die lindes bloeit nu. Op warmere dagen produceren de lindebloempjes een aangename zoete geur, door het hele park en de wegen eromheen waarneembaar! Ook het aparte parkontwerp en de geschiedenis van dit voormalige kazerneterrein komt aan bod.

Het Regenboogpark is in 2001 aangelegd met behoud van de monumentale bomen op het voormalige Regenboogterrein. We gaan ze bekijken alsook de daar in de vorm van regenboogstralen aangeplante fraaie vaste planten.

Het Hagelkruisplein-parkje is in 1938 aangelegd door Leonard Springer (?). We lopen er langs om de mooiste bomen te bekijken. Zoals de blikvanger, de unieke, (zeer) zeldzame monumentale rode beuk. 

Ook omliggende, interessante tuinen lopen we eventjes langs als de tijd het toelaat.
 

Foto links: zicht op de vijver in het Kromhoutpark
Foto rechts: bloeiwijze van de linde (voor meer info over de bloeiwijze zie hier: Hollandse linde)