Rondleiding monumentale bomen Zomerpark - Oude Dijkpark

Datum: maandagavond 21 augustus en donderdagochtend 24 augustus. 
Tijd: maandag van 19.15 uur tot 20.45 uur en donderdag van 10.00 tot 11.45 uur
Start:  Bij de betonnen fontein aan de Zomerstraat, tussen Korvelseweg en Schouwburgring
Deelname gratis, opgeven niet nodig.

In het fraaie Zomerpark, een voormalige villatuin staan vier monumentale beuken. Het blijken indrukwekkende bomen. Met een rode beuk, een treurbeuk en twee groene beuken, als viertal bij elkaar geplaatst, levert dit voor Tilburg een uniek beeld op. Aan de achterzijde van het park staat een zeldzame Magnolia van monumentale omvang. Het park is verder fraai ‘gestoffeerd’ met enkele zeldzame bomen, struiken en last but not least vele soorten vaste planten.

Het oude Dijkpark even verder op is een voormalige kloostertuin inclusief de tuin van Huize Nazareth. We gaan daar kijken. In het najaar gaat de gemeente daar onderhoud aan het groen doen. In het park staan meer verborgen staande pareltjes van bomen dan je denkt. Bijvoorbeeld een zeldzame monumentale vleugelnoot, uniek voor Tilburg. Ook zeldzame bloeiende pindakaasstruiken en judasbomen gaan we daar bekijken. De mooie fotobrochure ‘Kloostertuinen in het bijzondere Stadspark Oude Dijk’ tonen we. We zien er naar uit.

Foto boven : monumentale beuken in het Zomerpark
Foto onder: Bij de voorbereiding van deze rondleiding zagen we in de vijver in het bosgedeelte van het park een grote hoeveelheid lege flessen en drankblikjes liggen. Een deplorabel beeld.We hebben daar melding van gemaakt bij het Centraal Meldpunt.