Bekendmaking vergunningen alleen nog online gepubliceerd

Per 1 juli 2014 is de gemeente Tilburg gestopt met het publiceren van vergunningen en bestemmingsplannen in het Stadsnieuws. Deze worden voortaan online gepubliceerd. De online publicatie maakt deel uit van een proces waarin de overheid meer en meer data openbaar wil maken. Om de data gemakkelijk toegankelijk te maken voor burgers worden er allerlei apps ontwikkeld. Zo hebben steden als Rotterdam, Arnhem en Den Haag een speciale bomenapp waarbij de burger allerlei informatie toegezonden krijgt over bloeiperiodes, mogelijke overlast, etc. De app waarmee u op de hoogte blijft van vergunningen heet 'Over uw buurt'.
Wilt u op de hoogte blijven van kapvergunningen bij u in de buurt dan dient u deze app te downloaden of u op te geven op overheid.nl. Een groot voordeel van de online publicatie is dat u zelf het gebied kunt instellen. U geeft uw postcode op en de straal waarbinnen u meldingen wilt ontvangen. Zo blijft u altijd op de hoogte van de vergunningen die in uw buurt zijn aangevraagd of verleend. Abonneert u zich middels overheid.nl dan kunt u ook bepalen voor welke vergunningen u een melding krijgt. U kunt dan ook een straal groter dan 1000 meter instellen.

 

Op de hoogte blijven middels de app op uw mobiele telefoon of tablet

De app 'Over uw buurt' is ontwikkeld voor de mobiele telefoon en tablet. Het is een app die u waarschuwt als er in uw buurt een vergunning wordt afgegeven. De app is is momenteel te downloaden voor Android, iPhone, iPad en Windows. U kunt de volgende link gebruiken om de app te vinden in de verschillende appstores: https://overuwbuurt.overheid.nl/over-uw-buurt-app/. U krijgt dan onderstaande pagina te zien. Klik op 'installeren', volg de instructies en de app wordt op uw mobiel of tablet geplaatst. U dient wel een google-account te hebben of er een aan te maken.

 

Op de hoogte blijven middels email op overheid.nl

U kunt zich ook opgegeven op site van de overheid. U krijgt dan een email toegestuurd waarin de vergunningen vermeld staan. Middels de link http://zoekdienst.overheid.nl/Abonneren/abonneren.aspx gaat u direct naar de pagina waar u zich kunt abonneren. U krijgt dan onderstaande pagina te zien. Vul uw emailadres in, stel in de volgende stappen uw voorkeuren in en u krijgt voortaan automatisch een email als er vergunningen worden aangevraagd of verleend.