Openbare rondleidingen

Het doet ons een groot plezier om rondleidingen te ontwikkelen en te geven. Stichting Stadsbomen Tilburg e.o. vindt het van buitengewoon belang om bomen alsook monumentale bomen en nieuwsgierige mensen te verbinden. Het is onze bedoeling bomen meer uit de anonimiteit te halen, zodat er als vanzelf meer op hen gelet gaat worden. Zoals laatst, met de ook voor ons niet eerder bekende treur-vogelkers in de Tobias Asserlaan. Ook willen we vaker gastrondleiders uitnodigen na een succesvolle eerste keer in de Oude Warande in 2012.

Elke maand organiseert de stichting rondleidingen door parken, tuinen, en langs straatbomen, waaraan iedereen kan deelnemen. Deelname is gratis. Een greep uit onze rondleidingen: 

Parken: Kromhoutpark, Leijpark, Brucknerpark, Wilhelminapark

Parkbossen: Wandelbos, Heidepark-Vredelust en Oude Warande.

Wijken: Besterd, Binnenstad, Groenewoud, Fatima, Hoogvenne, Korvel, ’t Zand, Zorgvlied.

Fietstochten: iepenfietstocht, Magnolia-fietstocht, Springerfietstocht langs minder bekende tuinen en parkjes ontworpen door Leonard Springer, fietstocht langs monumentale bomen.

Daarnaast neemt de stichting jaarlijks ook met een voorlichtingsstand deel aan evenementen als A Musical Sunrise in the Park, loungemuziek in het Wilhelminapark in het voorjaar, en de Bosmarkt in het Reeshofbos in het najaar.  Voor een actueel overzicht van onze rondleidingen en stands zie onze agenda.