Bomen Klipperplein blijven behouden

Tijdens een bewonersavond op het Stadskantoor donderdagavond 16 oktober is besloten slechts 3 in plaats van 16 bomen te kappen aan het Klipperplein. De 3 bomen staan alle drie in de bestrating. Daarmee worden alle beeldbepalende bomen op het plein zelf behouden.
 

Eind juni was de gemeente nog van plan 16 bomen op het Klipperplein te rooien waaronder voor het plein beeldbepalende zilveresdoorn. Nadat bezorgde bewoners contact met ons hadden opgenomen hebben wij een rapportage opgesteld over de bomen op het Klipperplein waarin wij pleiten voor het behoud van op zijn minst alle beeldbepalende bomen.

De opkomst op de bewonersavond was boven verwachting. Bijna alle omwonenden waren aanwezig evenals een handjevol belangstellenden die niet aan het plein wonen. Het werd duidelijk dat een ruime meerderheid tegen de kapplannen was.
Er moet nog wel een oplossing worden gevonden voor de regelmatig terugkerende schades aan de riolering van sommige woningen wegens de worteldruk van enkele bomen. De Gemeente gaat samen met de eigenaar van deze  huurwoningen dit probleem aanpakken. Daarbij worden vooralsnog geen bomen gerooid.
Het besluit om bijna geen bomen te kappen is volgens de gemeente gebaseerd op het oordeel van deskundigen. In hoeverre het rapport van Stichting Stadsbomen over het Klipperplein daarbij een rol heeft gespeeld is onduidelijk.

Eind juni hebben wij een artikel gewijd aan het Klipperplein en het door ons opgestelde rapport. Wilt u dat nog eens teruglezen of de rapportage downloaden dan kunt u het artikel terugvinden onder het nieuwsarchief op de startpagina. U kunt ook op de volgende link klikken: Stichting Stadsbomen maakt rapportage over Klipperplein

foto rechts: Beeldbepalende zilveresdoorns op het Klipperplein.