Nationale boomfeestdag 2017

Op 22 maart wordt weer de jaarlijkse nationale boomfeestdag gehouden. Ook dit jaar is Stichting Stadsbomen Tilburg actief.
 

Ochtendprogramma

In de ochtend helpen wij bij het aanplanten van nieuwe bomen en struiken in bosgebied “Witsie” aan de achterzijde van de Leidschendamstraat in de Reeshof.  Het is een smal strookje bos gelegen tussen het kanaal en de woonwijk. Hier gaan 82 kinderen aan de slag met het opwaarderen van dit stukje natuur.  Er worden twee contrasten gecreëerd.  Enerzijds ruimte voor de ecologie, met name voor het kleine dierenleven. Apart daarvan ruimte voor wandelaars met of zonder hond en speelruimte voor ieder die zich jong voelt. De scheiding tussen de twee gebieden is een langgerekte takkenril. Aan weerszijden geflankeerd met struiken en klimmers. Verder wordt een ander contrast in het gebied versterkt, namelijk het bos dat bos blijft, en de open ruimte welk een half open parkachtige zone wordt met solitaire bomen. De werkzaamheden worden georganiseerd door boomrooierij Weijtmans en starten om 9.45 uur. Rond 11.30 uur wordt de dag afgesloten.

Afbeelding: schematische weergave van de inrichting van het gebied “Witsie”

Middagprogramma

In de middag zal Stichting Stadsbomen aanwezig zijn wij de officiele inhuldiging van de nieuwe Koningslinde aan de Heyhoef door wethouder Mario Jacobs. Deze vindt plaats om 12.45 uur in de buurt van de parkeerplaatsen aan de Heyhoefdreef. Daarbij zal Stichting Stadsbomen het pictogram van de lindeboom van het lettertype 'TilburgAns' in ontvangst nemen. Deze wordt aan ons geschonken door Sander Neijens en Ivo van Leeuwen, de ontwerpers van 'TilburgAns'.

Foto: aanplant van de Koningslinde op de Heyhoef.