Vergroenen? Met groen plastic ben je er ook!

De Frederikstraat, de nieuwe verbinding tussen Pieter Vreedeplein en Heuvelstraat, is bijna klaar. Projectontwikkelaar Wereldhave kwam daarbij met een verrassing. Ook zij hebben kennelijk gehoord van de wens die alom klinkt voor vergroening van de binnenstad. Vergroening gaat hittestress tegen, vergroot de biodiversiteit en maakt de stad vriendelijker en leefbaarder. En dat wil toch iedereen.

Vergroening. Is dat misschien enkel iets groen maken? Dat lijkt het geval voor Wereldhave. Zij maakten in de Frederikstraat een wand van groene varens. Gemaakt van …? Plastic! Dat is de bijdrage van Wereldhave aan de vergroening van de Tilburgse binnenstad. Nepgroen. De gewone winkelende Piet en Mien Kruik zien het verschil tóch niet, moet de gedachte wel zijn. Veel minder onderhoud, dus veel minder kosten. Dat er  wellicht subsidiepotjes zijn bij de gemeente voor echte vergroening van de binnenstad, is kennelijk aan Wereldhave voorbijgegaan. 

Op naar de plastic bomen. Misschien ook goed genoeg als groenbeleving …

 

Foto links: Plastic varens in de Frederikstraat, iets waar Tilburg trots op mag zijn?
Foto rechts: Restaurant The Greenhouse in hartje Utrecht. 25 meter levende varens als wandbedekking. Zoals het echt moet.