In de media

Vergroening Willem II-straat staat vast: dit moet het worden

Brabants Dagblad

TILBURG - Grijs deels eruit, groen erin. De Willem II-straat wordt vanaf juni - in een operatie die meer dan een half jaar duurt - versmald en vergroend. Niet alleen vanwege het uiterlijk, maar ook om hittestress te bestrijden en water op te vangen. Twee problemen waar de stad steeds vaker mee kampt.

Bekijk »
Foto Vergroening Willem II-straat staat vast: dit moet het worden

Perenlaan krijgt nieuw leven

Brabants Dagblad

Het historisch perenlaantje (berceau) in de kloostertuin van de Zusters van Liefde aan de Oude Dijk wordt nog net op tijd gered voor kap.

Bekijk »
Foto Perenlaan krijgt nieuw leven

Tof, zo’n perelaar in de tuin

Brabants Dagblad

Het Brabants dagblad brengt samen met Joost Werkhoven van Stichting Stadsbomen en Jan en Jos Dilven van de Fruitboogerd in Gilze een bezoek aan enkele bijzondere perenbomen in de stad.

Bekijk »
Foto Tof, zo’n perelaar in de tuin

Joost en Peter zijn de bewaarders van het Park

Brabants Dagblad Tilburg Plus

Joost Werkhoven en Peter Smulders ruimen al tien elke zaterdag het zwerfvuil op in het Wilhelminapark en vertellen over hun ervaringen met het park en de bijzondere bomen die er zijn te vinden.

Bekijk »
Foto Joost en Peter zijn de bewaarders van het Park

Kastanjeziekte met warmtedeken te lijf

Brabants Dagblad Tilburg Plus

De helft van alle paardenkastanjes in Nederland zijn besmet met de bloedingsziekte. Duizenden zijn al gekapt. Op verzoek van SST werkt de gemeente Tilburg samen met Wageningen UR aan een experimentele warmtebehandeling. Er worden 5 exemplaren behandeld.

Bekijk »
Foto Kastanjeziekte met warmtedeken te lijf

Tilburg: rijkdom aan ooh- en aah-bomen

Brabants Dagblad Tilburg Plus

Driemaal zoveel bomen telt de Gemeentelijke Lijst Monumentale Bomen nu, en Brabants Dagblad laat zich voorlichten en rondleiden door Bram en Joost van SST door Tilburg langs bomen die reeds op deze lijst stonden, bomen die er nu voor het eerst op staan en bomen die er in de volgende versie op moeten komen te staan.

Bekijk »
Foto Tilburg: rijkdom aan ooh- en aah-bomen