In de media

Treurnis over kastanje uit 1898 in het Wilhelminapark

Gemeente Tilburg kapt per ongeluk de monumentale kastanje terwijl de discussie of dit nodig is nog liep met Stichting Stadsbomen. Blijkt dat de beheerder de verkeerde boom kapte. Klik op 'bekijk artikel' om het artikel in het Brabants Dagblad te lezen.

Lees meer »
Foto Treurnis over kastanje uit 1898 in het Wilhelminapark

Van actiegroep naar out-of-the-box meedenkers

‘Stichting Stadsbomen Tilburg is geboren uit noodzaak’, aldus Bram van Beurden, voorzitter van de stichting sinds 2009. Van roepen en actievoeren is ze 20 jaar later verworden tot een kritisch orgaan dat niet meer weg te denken valt uit het Tilburgse. Bram licht toe hoe Stichting Stadsbomen tot volwassenheid is gekomen en wat hun ervaring met de planvorming voor de Willem II-kazerne is.

Lees meer »
Foto Van actiegroep naar out-of-the-box meedenkers

Vergroening Willem II-straat staat vast: dit moet het worden

TILBURG - Grijs deels eruit, groen erin. De Willem II-straat wordt vanaf juni - in een operatie die meer dan een half jaar duurt - versmald en vergroend. Niet alleen vanwege het uiterlijk, maar ook om hittestress te bestrijden en water op te vangen. Twee problemen waar de stad steeds vaker mee kampt.

Lees meer »
Foto Vergroening Willem II-straat staat vast: dit moet het worden

Perenlaan krijgt nieuw leven

Het historisch perenlaantje (berceau) in de kloostertuin van de Zusters van Liefde aan de Oude Dijk wordt nog net op tijd gered voor kap.

Lees meer »
Foto Perenlaan krijgt nieuw leven

Tof, zo’n perelaar in de tuin

Het Brabants dagblad brengt samen met Joost Werkhoven van Stichting Stadsbomen en Jan en Jos Dilven van de Fruitboogerd in Gilze een bezoek aan enkele bijzondere perenbomen in de stad.

Lees meer »
Foto Tof, zo’n perelaar in de tuin

Joost en Peter zijn de bewaarders van het Park

Joost Werkhoven en Peter Smulders ruimen al tien elke zaterdag het zwerfvuil op in het Wilhelminapark en vertellen over hun ervaringen met het park en de bijzondere bomen die er zijn te vinden.

Lees meer »
Foto Joost en Peter zijn de bewaarders van het Park

Kastanjeziekte met warmtedeken te lijf

De helft van alle paardenkastanjes in Nederland zijn besmet met de bloedingsziekte. Duizenden zijn al gekapt. Op verzoek van SST werkt de gemeente Tilburg samen met Wageningen UR aan een experimentele warmtebehandeling. Er worden 5 exemplaren behandeld.

Lees meer »
Foto Kastanjeziekte met warmtedeken te lijf

Tilburg: rijkdom aan ooh- en aah-bomen

Driemaal zoveel bomen telt de Gemeentelijke Lijst Monumentale Bomen nu, en Brabants Dagblad laat zich voorlichten en rondleiden door Bram en Joost van SST door Tilburg langs bomen die reeds op deze lijst stonden, bomen die er nu voor het eerst op staan en bomen die er in de volgende versie op moeten komen te staan.

Lees meer »
Foto Tilburg: rijkdom aan ooh- en aah-bomen